Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » Kafica.... » zenski kutak » koktelcici i kafice... spremite;)

koktelcici i kafice... spremite;)

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 2]

1default koktelcici i kafice... spremite;) taj 12/8/2009, 07:23

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Amerikano

casica i po kamparija
strugana kora od limuna
casica vermuta
soda-voda

Pripremanje: U casu sa kockama leda sipati casicu i po kamparija i nesto vise od casice tamnog vermuta. Dodati malo strugane kore od limuna i naliti soda-vodom.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Aligator

2 kocke leda
4 cl serija
usecerenog grozdje
2 cl francuskog vermuta dry
malo angostura bitera

Pripremanje: U visoku tanku posudu sipati francuski vermut dry, seri brendi, malo angostura bitera i 2 kocke leda. Sve promuckati i sipati u casu za koktel. Dodati 3 kuglice usecerenog grozdja.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Baby Colada

4 cl kokos sirupa
8 cl ananas soka
10 cl hladnog mleka

Pripremanje: Promuckati u sejkeru sa dosta kocki leda i sluziti u velikim casama.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Bailey's

3 jaja
200 g šećera u prahu
pola šolje hladne kafe
300 ml viskija ili rakije
oko 400 ml šlaga
1 pakovanje vanilinog šećera

Pripremanje: Sve dobro pomešati da nastane lepa kremasta tečnost. Sipati u tamnu flašu. Držati na hladnom, i upotrebiti za manje od 3 nedelje. (ali to je i onako tako ukusno da se popije za čas:)

Uživajte u predivnom ukusu Bejlisa. Živeli!

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Barba koktel

casica ruma
casica penusavog vina
sok od grejpfruta

Pripremanje: U staklenoj posudi izmesati casicu mirisljavog tamnog ruma, sa casom soka od grejpfruta i razblaziti sa casom penusavog sampanjca. Dodati kocku leda i sluziti sa slamkom.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Bellini koktel

U jednu casu sipati 1/3 soka od breskve, casu dopuniti sa bijelim vinom. Sok i vino trebaju biti hladni.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Bola od bresaka

4 breskve srednje veličine
150 g šećera u prahu
2 čašice konjaka
1/2 l belog vina
nekoliko kockica leda
1 flaša suvog vina

Pripremanje: Popariti breskve, oljuštiti koru, prepoloviti, izvaditi košticu, iseči na kriške, dodati šećera, belog vina i konjaka, kockice leda i ostaviti oko 2 sata u frižideru. Pre serviranja dodati dobro ohlađeno suvo vino i služiti.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Bola od ruza

8 – 10 svežih i mirišljavih žutih i crvenih ruža
2 – 3 l belog vina (koje malo reži)
2 – 3 flađe penušavog vina
8 kapi ekstrakta ružine vodice (iz apoteke)

Pripremanje: Oprane latice ruža preliti vinom i ostaviti poklopljene nekoliko sati. Pre upotrebe mogu se ocediti. Dodati ružinu vodicu i penušavo vino i služiti dobro rashlađeno.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Bola sa jabukama

1 kg slatkih jabuka
po malo višanja i jagoda
3 čaše višnjevače
1/2 l belog vina
flaša penušavog vina
5 kašika šećera u prahu
kašičica cimeta
kockice leda

Pripremanje: Jabuke dobro oprati, očistiti od peteljki i koštica i zajedno sa korom iseći na komadiće. Staviti u duboku činiju, posuti šečerom i cimetom, preliti višnjevačom i staviti u frižider da stoji 2 - 3 sata. Pre služenja, preliti vinom i šampanjcem i sipati u široke čaše. U svaku čašu dodati po nekoliko višanja i jagoda.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Burgundac punc

125 g secera
1/2 l burgundca
1/2 l ruma
1/8 l soka od ananasa
1/2 l penusavog vina
1/8 l vode
1/2 l crvenog vina
1/8 l curacao
1 pomorandza

Pripremanje: Secer istopiti u hladnoj vodi, dodati sve sastojke, osim pomorandze i penusavog vina. Oprezno zagrejati. Pomorandze zajedno sa korom iseci na kolutove i spustiti u vrelu tecnost. Tek prilikom sluzenja pomesati penusavo vino sa puncom.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Ceski kobler

led
1 kafena kasika secera u prahu
sampanjac
2 case likera kirasoa
1/2 kafene kasike soka od limuna
seckano voce

Pripremanje: U staklenu posudu od 2.5 dl napuniti 2/3 istucanog leda. Dodati secer u prahu, liker i sok od pola limuna. Napuniti sampanjcem, mutiti kasikom, ukrasiti vocem i kriskama pomorandze. Sluziti sa slamkama.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Cokoladni liker


Skuhajte puding od 5 l. mlijeka i kad je puding pri kraju dodajte pola litre ruma i to je to...
Ostavite dan da se to fino "slegne" i onda uzivajte...

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Crveni zmaj

sok od tri limuna
3 kasike istucanog leda
casica konjaka
3 kasike secera

Pripremanje: Izmesati sok od limuna, konjak i istucani led. Tome dodati 3 kasike secera, i malo ekstrakta od maline, tek toliko da se dobije lepa crvena boja. Pre sluzenja zaciniti visnjama ili tresnjama iz kompota.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Danski ledeni punc
250 g secera
3 pomorandze
pola vinske case araka
1 limun
1/2 l penusavog vina
1/4 vinske case smedjeg ruma

Pripremanje: Kocke secera izribati na limunu i zagrejati sa malo vode, dok se secer istopi. Dodati sok od limuna. Sve ohladiti i pomesati sa sokom od pomorandzi. U posudu za led sipati i staviti u deo za zamrzavanje. Ledene kocke istresti u veci sud, dodati sampanjac, arak i rum. Sve dobro promesati i sipati u case sa drskom.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Egzoticni koktel mediteranske liguse

iscjedite ligusu (purpurnu) stavite ma sporet (nije za pusiti) i pomjesati sa rasolom i surutkom. Dobit ce te ukusan slatko-kiselkasto-gorak koktel sa ukusom liguse.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Egzoticno pice od kefira

½ l kefira
pola litre gustog soka po želji
2 kašike šećera

Pripremanje: Mutiti kefir, sok i šećer, sve dotle dok se šećer ne otopi. Za željenu aromu mogu se koristiti sirupi od jagode, malina, višanja, kajsija, ribizla, kivija, banana i drugog voća. Bez obzira za koji se ukus odlučite ovi napici treba da su dobro rashlađeni.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Frape od kafe

pola litre jake crne kafe
secer
2 soljice mleka

Pripremanje: Skuvati jaku crnu kafu, ohladiti je, staviti u oblik za led (kockice), najhladniji deo i ostaviti da se smrzne. Tako dobijene kockice kafe stavite u mikser, dodjate 2 soljice mleka i secera po zelji i miksajte dok ne dobijete masu dobro izradjene kreme. Izlijte u visoke case i odmah servirajte.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Grejp koktel

- sok od grejpfruta - casica brendija - nekoliko kocki leda - sirup od tresanja - soda-voda - tresnje iz kompota

Pripremanje: Izmesati polovinu soka od grejpfruta sa polovinom sirupa od tresanja. Sipati u veliku casu, dodati casicu brendija, nekoliko kocki leda i naliti soda-vodom. Pre sluzenja dodati koktelu po dve tresnje iz kompota.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Hladno pivo
Idete na izlet i rado bi sa sobom poneli i hladno pivo ili neko drugo pice, ali nemate torbu-hladionik. Nista zato. Konzerve piva stavite da prenoce u frizideru, a sledeceg dana svaku posebno stavite u plasticnu vrecicu i dobro zatvorite. Bice hladne sve dok ih ne popijete. Nazdravlje!

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Irska kafa

- 2 kasicice instant kafe - 2 kasicice secera u prahu - 3 kasike slaga - kasicica viskija

Pripremanje: Pripremite vatru srednje jacine. Staviti na nju serpu. Napunite casu 3/3 vode. Stavite u casu 2 kasicice secera u prahu i 2 kasike
instant kafe. Promesajte kasicicom. Sipati toplu kafu u soljice i u svaku solju staviti po kasicicu viskija (ko ne zeli nije obavezno). Preko napitka staviti pripremljen slag. Piti dok je vruce. Ne mesajte slag sa kafom.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Kako se dobrano napiti

Naime, problem kod mnogih ljudi je što se žele napit, a ne žele pit. Mnogi ljudi rade grešku, pa često rad razne miješavine (bambus, đus-vodka, rum-kola...) koje kasnije puno treba pit. Dakle, ja preporučam da si kupite litru vina i pola litre kole, te žvake.

1) Žvaka u usta, da ubije okus
2) Uzmi bocu i potegni koliko možeš.
3) Potegni još toliko
4) Poteži dok ne misliš da ćeš povraćat.
5) Sad je vrijeme da izvadiš bocu iz usta i brzo potegneš kole ili nečeg da ispereš... Sad 30 sec pauze pa ponovi korake...

Sretno.

P.S. Ima još metoda da kupiš piksu ljutih feferona i bocu vina. Otiđi negdje gdje možeš pit samo vino i gdje si daleko od vode... Sad pojedi feferon ili dva i čekaj da ti bude ljuto, a onda možeš isprat samo s najbližom tekućinom, tj. vinom. U minuti nestane boca...

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Ket-met koktel
kocka secera
casica i po konjaka
pola casice vlahovca
rashladjen sampanjac

Pripremanje: U dobro rashladjenu casu staviti kocku secera i pola case vlahovca. Tome dodati casicu i po konjaka ili belog vina, i preliti dobro rashladjenim sampanjcem. Sluziti sa slamkom.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Koktel "Ekstaza"

casica Bejlis likera
casica Karolans likera
1 dl mleka
led
2 - 3 zrna kafe (po zelji)

U casu za koktel sipajte trecinu leda, dodajte casicu Bejlisa i casicu Karolansa, te na kraju prelite sa 1 dl mleka. Po zelji dodajte dva - tri zrnca kafe.

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Živeli - Koktel "Plava dama"

3 kocke leda
1 cl soka od limuna
3 cl likera plavi kiraso
sok od grejpfruta
dzin

Pripremanje: U casu stavite kocke leda, dodajte liker, 1 dl dzina, sok od limuna i grejpfruta po zelji

Sponsored content


Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 2]

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi svoj blog